Friday, February 6, 2009

Engine Protector


1. Maxlube Super Engine & Metal Treatment - 354ml

(Killer Product)

Sejak 1992, Engine Treatment ni merupakan Killer Product barangan keluaran Maxoil. Banyak peristiwa2 dan testimoni2 yang teramat berpuashati selepas menggunakan Engine Treatment in..

Ade kes xde minyak hitam pun enjin masih boleh berfungsi dengan baik lagi. Xde kesan calar lansung pada permukaan enjin..

Harga Pasaran : RM 90
Harga Diskaun : RM 80
Rebet Vocer : RM 9.90

*Jimat : RM 19.90

*Untuk pemegang Kad Diskaun sahaja..

Apa itu Engine Treatment?

Engine Treatment ni bila masuk dalam enjin, dia akan meresap 1/1000 inci pada permukaan enjin. Masuk je dia akan cover seluruh permukaan besi dalam enjin sbb dia bertindak balas dengan ferum (besi)..

80% Punca Kerosakan Enjin

Ok, dia macam ni.. Katala malam ni, kita balik rumah kita akan matikan enjin kita sampai pagi esok.. Selepas 4 jam enjin kenderaan kita dimatikan, minyak hitam dalam enjin akan turun ke dalam takung minyak. Dan pada waktu tu, minyak hitam takde langsung pada permukaan enjin. Yang ada masa tu hanya lembapan minyak je..

So, esoknya bila kita nak start enjin kita pagi2, sistem enjin kita perlukan masa seminit lebih untuk minyak hitam meliputi seluruh enjin kita. Dan dalam tempoh seminit tu, sebanyak beribu-ribu kali berlaku geseran (rpm) antara piston dan permukaan block tanpa minyak hitam.. Maknanya waktu tu hanya besi dengan besi bergeser.. Bayangkan.. Maunya x rosak enjin kalu setiap kali kita start enjin, setiap kali tu la besi dengan besi bergeser.. Dan pada waktu ni la waktu paling kritikal enjin kita akan mengalami kehausan. Dan 80% daripada punca kerosakan enjin adalah berpunca dari kes permulaan start ni..

Engine Treatment Penyelamat

So, apabila Engine Treatment dimasukkan dalam enjin, ia akan meresap ke seluruh permukaan besi dalam enjin. Ini beerti ketika selepas 4jam enjin kita dimatikan, Engine Treatment masih berada di seluruh permukaan enjin.. So, esok pagi bila kita nak start enjin kereta kita, Engine Treatment menjadi penyelamat dengan bertindak sebagai pelincir pada waktu itu.. Dan seterusnya membantu enjin kita;

i. Kurangkan Geseran dalam enjin
ii. Melancarkan perjalanan enjin
iii. Kurangkan haus dan kesan calar pada enjin
iv. Rendahkan suhu pada enjin
v. Mampu melindungi enjin walaupun enjin berfungsi tanpa minyak hitam
vi. Meningkatkan performance enjin
vii. Merawat kembali calar2 halus yang telah ada pada permukaan dalam enjin

2. Maxlube Transmission & Gear Treatmentt - 275ml3. Maxlube Oil Treatment - 275ml4. Maxlube Injector & Caburator Cleaner - 275ml5. Maxlube Motorcycle Treatment - 60 ml


1 comment:

  1. MAXOIL Forever. Terima kasih for introduce me 2 this amazing product!

    jom tukar link http://maxoil-forever.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails